Heipä hei! Kesä on mennyt grillaillessa, yllättäen, hirvenlihaa ja muuta mukavaa! ;) Sadepäivänä piti tehdä sitten jotain muuta, ja pakasteesta kaivelin köntsän jauhelihaa.

500gr jauhelihaa

1,5dl korppujauhoja

1 kananmuna

2kpl herkkusieniä

2 sipulia

mausteita oman maun mukkaan, meillä menee aina jauhelihapihveihin/pulliin jauhelihamauste, viisipippuria myllystä, ripaus suolaa, valkosipulijauhetta, sekä yrttejä mielen mukaan. Näihin laittelin ripauksen persiljaa ja ruohosipulia.

1.Turvota korppujauhot, eli lisää kädenlämpöinen vesi. Anna turvota kaikessa rauhassa.

2. Pilko herkkusienet ja sipulit pienenpieneksi hakkeeksi(monitoimikone oli käytössä, investoin vihdoinkin sellaiseen)

3. Lisää korppujauhojen kanssa samaan kulhoon jauheliha, sipuli sekä kananmuna ja vaivaa ainekset sekaisin. Suosittelen kumihanskoja käpäliin, muuten lihamössöä on kynnenaluset täynnä. Lisää loppuvaiheessa herkkusienihake ja vaivaa kevyesti.

4. Muotoile sopivan kokoisia pihvejä(itse otan semmosen nyrkkiin mahtuvan palleron, jonka kevyesti taputtelen tasaiseksi kämmenten välissä) ja paista kuumalla pannulla tilkassa voita.

 

Tarjoile uusien perunoiden ja kevätsipulikastikkeen kanssa, avot!